Kamión piva pro americký konvoj

31.03.2015 13:21

 

TISKOVÁ ZPRÁVA

 

Kamión piva pro americký konvoj 

 

Pozvání na pivo je v našich končinách vnímáno jako vyjádření přátelského postoje. K netradičnímu velkému pozvání na pivo dojde v úterý 31. 3. 2015 v Praze Ruzyni, v místě, ke kterému se upíná v tuto chvíli pozornost široké veřejnosti.

 

V průběhu úterního odpoledne předá předseda představenstva Česko-německé hospodářské komory pan Thomas Maria Miklas americkým vojákům nejen basu, ale rovnou kamion českého piva. „Vybrali jsme si Prahu jako místo pro pozvání amerických přátel na pivo symbolicky. Setkávají se zde všechny tři přepravní linie, vojáci mají den volna, vyškovské pivo nese název Praguell a koneckonců, Praha je poslední zastávkou Američanů před průjezdem demarkační linií“ dodává k tomu Miklas.

Úterní setkání amerických vojáků s českými příznivci bude spojeno s celodenním bohatým programem. K předání piva dojde před koncertem plánovaným na 16. hodinu v prostorách před ruzyňskými kasárnami. Pro každého vojáka si organizátor připravil metr piv, a tak se nabízí otázka, zda se ti o dar nepodělí se svými českými příznivci.

Akci „Kamión českého piva pro ​americký konvoj“ připravila a zorganizovala Česko-německá hospodářská komora. Prezident představenstva komory Thomas Maria Miklas k tomu dodává: „Naše role v tomto záměru je organizační a technická, jsme připraveni přizpůsobit předání daru operativně programu. Myslíme i na variantu, kdy by si naši američtí přátelé chtěli nechat odvézt pivo na základnu do německého Vilsecku. Kamion by pokračoval na cestě z Vyškova přes Prahu právě až do Vilsecku.“

Setkání amerických vojáků a jejich českých příznivců ​lze jistě chápat jako skvělou příležitost k připomenutí role Spojených států při osvobození naší vlasti od válečných strastí před 70 lety.

 

Kontakt pro media:

Česko-německá hospodářská komora, tel. : +420 244 401 686, e-mail: sekretariat@dtkw.eu

 

Zpět