Novinka na ForArchu 2014: České firmy, ale i spotřebitelé uvítali možnost neplatit za stavební materiál penězi!

23.09.2014 10:30

TISKOVÁ ZPRÁVA

 

Praha 23.9.2014: Česko- německá hospodářská komora představila na veletrhu ForArch v Praze nové obchodní prostředí určené jak firmám, tak i široké spotřebitelské veřejnosti. Jedná se o možnost platit za stavební materiál zbožím, službami či zbytným movitým a nemovitým majetkem.

Systém rychlé směny vstupuje na trh pod obchodním názvem DOTOMAT.Jednáme každý měsíc s desítkami firem a vnímáme prakticky u všech, že vítají možnost zaplatit za svoje potřeby zbožím nebo službami. Také jednotlivci mají v mnoha případech co nabídnout. Stavba je velkou investicí jak pro firmy, tak pro jednotlivce. Proto jsme využili pro představení projektu veletrh ForArch. Systém směny se ale netýká jenom stavebnictví. V budoucnu bude zahrnovat prakticky všechny obory,“ vysvětluje Mgr. Ivo Formánek, manažer projektu. Možnost neplatit penězi lze u stavebních materiálů využít u českých renomovaných výrobců, jako například u produktů BRAMAC, HELUZ a dalších. Zájem o nové obchodní možnosti projevilo jen na ForArchu bezmála 1500 stavebníků jak z řad firem, tak ze strany spotřebitelů.  

ForArch potvrdil zkušenosti z předchozího pilotního provozu. „Vysoký zájem návštěvníků na veletrhu pro nás až takovým překvapením nebyl. Firmy mají enormní zájem obchodně realizovat svoji nadvýrobu, nadměrnou skladovou zásobu, volnou kapacitu služeb atp. Také jednotlivci mají hodnotná aktiva např. nabyté dědictví, nepotřebný automobil nebo třeba pozemky u kterých by si přáli rychlý prodej a možnost využít prostředky pro svojí stavbu. O prodej zboží se starají specialisté, kteří disponují mnohaletými zkušenostmi ze všech obchodních prostředí a to jak v ČR, tak v zahraničí. Mají navíc k dispozici specializované nástroje jako například Deadstock a také aktivní přístup do stávajících prodejních sítí,“ dodává Formánek.

Celý systém má za cíl poptávku stavebníků realizovat  u seriozních českých výrobců a udržet tak stávající pracovní místa, respektive vytvářet nová a současně chránit české spotřebitele před šedou ekonomikou, dodávkami necertifikovaných stavebních materiálů nejasného původu. „Jsme přesvědčeni, že do konce roku 2015 více než dvojnásobně překročíme výsledky z pilotního provozu a obrat systému tak překročí hranici jedné miliardy korun. To vše ve prospěch kvalitních českých výrobců a pracovních míst v České republice“ uzavírá Formánek.

 

Kontakt pro media:

Česko-německá hospodářská komora, tel. : +420 244 401 686, e-mail: sekretariat@dtkw.eu

 

 

Zpět